Notabene

Boksignering: Våre ladyer og lakselorder

Lørdag 8. desember kl. 13-15 kan du få denne boka signert av Tommy Fossum på Notabene

Boksignering: Våre ladyer og lakselorder


Tommy Fossum har de siste to årene jobbet med å grave fram historiene og samle og tilrettelegge alt stoffet om de første britiske sportsfiskerne som kom til Nordmøre og Romsdal samt i Oppdal og på Dovrefjell. Nå er boka under trykking, og den blir etter planen i salg fra 3. desember.
 

Bakgrunn

Britiske sportsfiskere har gjestet Nordmøre og Romsdal siden 1840-årene. Lorder og ladyer, geistlige og krigshelter, polfarere og rike rømlinger, playboyer og oppdagere besøkte regionen, ofte over lengre tid. Mange kom igjen år etter år - ja, enkelte bosatte seg permanent.De representerte alle en ny og fremmed verden for lokalbefolkningen i kommuner som Sunndal, Surnadal, Nesset, Rauma og Oppdal. I Oppdal er spesielt "kaptein Rice" og hans ladyer omtalt.

Om sommeren var representanter fra den britiske makteliten innenfor politikk, finansliv og det militære å finne med fluestanga ved elvene i disse traktene.

Britene satte spor etter seg. Noen svært dype spor. Flere bygde egne hus. Ethelbert Edvard Lort Phillips bygde ikke mindre enn fem jeger- og fiskerhytter, som fortsatt er sentrale for reiselivet i Sunndal og Surnadal. I Nesset er også minnene etter «engelsktida» sterke.

Bromley-Davenport-familien driver den dag i dag stedet Fiva i Romsdalen som deres forfar forelsket seg i - i 1849.

Den dramatiske historien om Hon. Mrs Barbara Arbuthnott lever i beste velgående, ikke minst gjennom musikkspillet «Lady Arbuthnott - Frua på Elverhøy», som framføres årlig på Sunndalsøra.

I denne boka møter du flere av de eventyrlige britene. Du får vite mer om deres liv her i Norge sammen med lokalbefolkningen - og deres liv hjemme i Storbritannia.

Boka er rikt illustrert med flere tidligere upubliserte bilder.

Lørdag 8. desember kl. 13-15 kan du få denne boka signert av Tommy Fossum. Velkommen!

Åpningstider i påsken 2019

Velkommen til en hyggelig påskehandel på Domus Oppdal. Se våre åpningstider her:

Medlemsdag på Domus Oppdal 11. april

Black Friday-priser på en helt vanlig torsdag!

Stilling ledig: Ski- og sykkelansvarlig 100% i Sport 1

Vi søker deg som elsker ski og sykkel og som vil bli med på å utvikle vår nye butikk.
Denne siden bruker informasjonskaplser for funksjonalitet på siden og for anonym statistikk. Les mer om informasjonskaplser og personvern i vår personvernernærklæring.