Notabene

Boksignering: Våre ladyer og lakselorder

Lørdag 8. desember kl. 13-15 kan du få denne boka signert av Tommy Fossum på Notabene

Boksignering: Våre ladyer og lakselorder


Tommy Fossum har de siste to årene jobbet med å grave fram historiene og samle og tilrettelegge alt stoffet om de første britiske sportsfiskerne som kom til Nordmøre og Romsdal samt i Oppdal og på Dovrefjell. Nå er boka under trykking, og den blir etter planen i salg fra 3. desember.
 

Bakgrunn

Britiske sportsfiskere har gjestet Nordmøre og Romsdal siden 1840-årene. Lorder og ladyer, geistlige og krigshelter, polfarere og rike rømlinger, playboyer og oppdagere besøkte regionen, ofte over lengre tid. Mange kom igjen år etter år - ja, enkelte bosatte seg permanent.De representerte alle en ny og fremmed verden for lokalbefolkningen i kommuner som Sunndal, Surnadal, Nesset, Rauma og Oppdal. I Oppdal er spesielt "kaptein Rice" og hans ladyer omtalt.

Om sommeren var representanter fra den britiske makteliten innenfor politikk, finansliv og det militære å finne med fluestanga ved elvene i disse traktene.

Britene satte spor etter seg. Noen svært dype spor. Flere bygde egne hus. Ethelbert Edvard Lort Phillips bygde ikke mindre enn fem jeger- og fiskerhytter, som fortsatt er sentrale for reiselivet i Sunndal og Surnadal. I Nesset er også minnene etter «engelsktida» sterke.

Bromley-Davenport-familien driver den dag i dag stedet Fiva i Romsdalen som deres forfar forelsket seg i - i 1849.

Den dramatiske historien om Hon. Mrs Barbara Arbuthnott lever i beste velgående, ikke minst gjennom musikkspillet «Lady Arbuthnott - Frua på Elverhøy», som framføres årlig på Sunndalsøra.

I denne boka møter du flere av de eventyrlige britene. Du får vite mer om deres liv her i Norge sammen med lokalbefolkningen - og deres liv hjemme i Storbritannia.

Boka er rikt illustrert med flere tidligere upubliserte bilder.

Lørdag 8. desember kl. 13-15 kan du få denne boka signert av Tommy Fossum. Velkommen!

Velkommen til Samvirkelaget Café!

Café Klausulen er historie, nå møtes vi på Samvirkelaget

Ombyggingssalg på Domus Oppdal

Vi bygger om og har mange gode tilbud i sommer

Sabrura kommer til Domus Oppdal

Norges mest populære sushi-kjede kommer til Domus Oppdal.